Ο Δήμας ζητά και την στήριξη της Λακωνίας για Ενιαία Πελοπόννησο

Αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ έδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κύριος Χρήστος Δήμας, με αφορμή την δήλωση του για ενιαία Πελοπόννησο,δηλαδή για Πελοπόννησο ενιαία γεωγραφικά και διοικητικά, αφού προσαρτηθούν και οι νομοί Ηλείας και Αχαία στην διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της υλοποίησης αυτής της πρότασης σκιαγραφεί παρακάτω ο κύριος Υφυπουργός .

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης για την οποία έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές από το 2011 σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο,δηλαδή απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά,τον μετέπειτα κύριο Τσίπρα αλλά και τον σημερινό κύριο Μητσοτάκη,αλλά συζητώντας και σε τοπικό επίπεδο,με τον τέως Περιφερειάρχη κύριο Τατούλη, αλλά και τον σημερινό κύριο Νίκα,κατά την γνώμη μου μόνο πλεονεκτήματα θα έχει για το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται ο απαιτούμενος στρατηγικός σχεδιασμός.Την άποψη μου αυτή για ενιαία Πελοπόννησο την στηρίζω στα έξης επιχειρήματα.

  1. Διαχείριση των απορριμμάτων.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιείται σε καλύτερη κατάσταση από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, γιατί με μια ενιαία Πελοπόννησο γεωγραφικά και διοικητικά θα υπάρξει ενιαία διαχείριση στην διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και των στερεών και υγρών αποβλήτων.

2) Συντήρηση των οδικών δικτύων.

Με μια ενιαία Πελοπόννησο, και διοικητικά, η συντήρηση των κεντρικών αρτηριών και των επαρχιακών οδών θα είναι σε καλύτερο επίπεδο γιατί έτσι θα διαμορφωθεί ενιαία πολιτική για την συντήρηση,των επαρχιακών και των κεντρικών οδικών δικτύων κυκλοφορίας,με τις Εθνικές οδούς που οδηγούν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα.

3)Διάβρωση των ακτών της Βόρειας Πελοποννήσου.

Με την πρόταση μου για ενιαία Πελοπόννησο και την υλοποίηση της, θα υπάρξει κοινή κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση των πληγμένων από την διάβρωση ακτών της Βόρειας Πελοποννήσου.

4) Τουριστικής πολιτικής.

Με μια ενιαία Πελοπόννησο, εκτιμώ ότι η τουριστική του ανάπτυξη στην Πελοπόννησο,θα είναι διπλασία αν όχι πολλαπλάσια από τη ήδη υπάρχουσα. Και αυτό γιατί έτσι θα υλοποιηθεί ενιαία τουριστική ανάπτυξή, για την ανάδειξη και την προβολή των αρχαίων, Βυζαντινών και Μεσαιωνικών μνημείων της Πελοποννήσου, όπως της Μονεμβασίας, του Βυζαντινού Μυστρά, της Αρχαίας Σπάρτης, της Αρχαίας Πύλου και Μεθώνης, της Αρχαίας Κορίνθου και της Αρχαίας Αχαΐας .

5)Αγροτική Ανάπτυξη

Η αγροτική ανάπτυξη της Πελοποννήσου,και κυρίως η πώληση και η εξαγωγή του ελαιολάδου,το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα προϊόντα που παράγει η Πελοπόννησος θα βρεθεί σε καλύτερη θέση από την ήδη υπάρχουσα.

Το παραπάνω το στηρίζω περιστατικό που συνέβη σε φίλο μου που που είναι παραγωγός και εξαγωγέας τυποποιημένου ελαιολάδου,που δραστηριοποιείται στον νομό Ηλείας. Βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση , όταν προέβη να πωλήσει το ελαιόλαδο του στην αγορά της Γαλλίας και αυτό γιατί το έχει ονομάσει ελαιόλαδο Πελοποννήσου, αλλά είναι προϊόν με ετικέτα τυποποιήσεως ελαιώνων του νομού Ηλείας,ο οποίος υπάγεται μεν γεωγραφικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,αλλά όχι διοικητικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *