Ο Κρυπωτός για μετανάστες και αγροτικά

Τα αγροτικά και οι μετανάστες ήταν τα κύρια σημεία που ανέπτυξε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κρυπωτός Παναγιώτης.Ακολουθεί το κείμενο των απαντήσεων στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ

Ποια η άποψη σας για τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο;

Οι παραγωγοί μας βιώνουν μια καταστροφική χρονιά. Δυστυχώς η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές εμπορικό περιβάλλον και η επιβολή δασμών των ΗΠΑ στης χώρες της Ευρώπης (Ισπανίας, Ιταλίας) εκτός της Ελλάδας,μείωσαν της εξαγωγές προς τις ΗΠΑ κατά 50% με αποτέλεσμα το προϊόν να προωθηθεί σε άλλες αγορές και σε τιμές ανταγωνιστικές των ελληνικών ελιών.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να στηρίξει τον παραγωγό καθώς και την παραγωγή του, και να δημιουργήσει τις προϋπόθεσεις για την τυποποίηση και την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου καθώς και της ελιές προστιθέμενης αξίας.

Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια συνέπεια της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποτε θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για να δούμε ποια τα οφέλη και ποια τα μειονεκτήματα από την συμμετοχή στην αγροτική πολιτική του συστήματος των Βρυξελλών. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να θραύσουμε, ως κοινωνία, την άκριτη ιδεολογική κυριαρχία του “ευρωπαϊσμού” και να μάθουμε να κρίνουμε τα πολιτικά δρώμενα βάσει του εθνικού μας συμφέροντος.

Ποια η άποψη σας για την εγκατάσταση μεταναστών στο ξενοδοχείο Sparta in και το κλείσιμο των δύο στρατοπέδων της Λακωνίας, Σπάρτης και Γυθείου για την εγκατάσταση μεγάλου όγκου μεταναστών?

Αυτή η μαζική και παράνομη εισβολή με την ανεξάντλητη δυναμική που διαθέτει έχει αναδειχθεί στο σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα.Αναμενόμενο, θα μου πείτε, εφόσον ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και βιώνουμε τις συνέπειές της. Καλό θα είναι,λοιπόν, να αποφασίσουμε ως πολίτες με ποιες πολιτικές συμφωνούμε. Με εκείνες της παγκοσμιοποίησης, που εκφράζει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντοπολιτεύση, μικρότερα κόμματα και, ασφαλώς, ο διοικητικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή με εκείνες της υπεράσπισης του εθνικού κράτουςκαι των εθνικών ταυτοτήτων που προκρίνουμε εμείς. Δεν υπάρχει, πλέον,περιθώριο για τους εμπαιγμούς που έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι τάχα είναι υπέρ του εθνικού κράτους ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζουν τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης. Έφτασε η ιστορική στιγμή για να κριθούν άπαντες.

Στο ξενοδοχείο Sparta in φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες και κάποιοι πρόσφυγες και θα πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα των 5 μηνών που είχε ανακοινώσει για την μη μόνιμη εγκατάσταση τους και να προωθηθούν προς την κεντρική Ευρώπη.Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να αποδεχτούμε την μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στα δύο στρατόπεδα της Λακωνίας ΚΕΕΜ 《Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δαβάκης》 στην Σπάρτη και 3ο ΤΑΓΜΑ 《Ταγματάρχης Πότης Μαντουβαλος》στο Γύθειο. Τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα με ενεργητικότητα και δίχως φοβίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξει η κερκόπορτα για την καταστροφή της Λακωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *