Άριστες οι σχέσεις Ελλάδας -Βρετανίας

Άριστες οι σχέσεις Ελλάδας -Βρετανίας

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Μακάριο Λαζαρίδη, Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Καβάλας, και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βρετανίας, μας είπε τα έξης :

Έχουν γίνει δύο συναντήσεις του κυρίου Μακαρίου Λαζαρίδη με την πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, όπου συζήτησαν για το Βrexit.

Eπίσης λόγω της εξάπλωσης του Κορωνιού και των μέτρων που έχουν ληφθεί , απο την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του, εκκρεμεί ένα γεύμα εργασίας, με την κυρία πρέσβειρα , που θα έχει για συζήτηση την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και μια εκδήλωση που θα γίνει στην Βρετανική πρωτεύουσα, για τους φιλλελλήνες και τους Έλληνες ομογενείς που διαμένουν εκεί.

Ο κ. Λαζαρίδης θεωρείται βέβαιο ότι α ανταποκριθεί θετικά και θα συμβάλλει στην επιτυχία ανάλογων εκδηλώσεων στην Λακωνία, όπου εμπλέκεται το Βρετανικό στοιχείο, αλλά και θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες βρετανικών Πανεπιστημίων που έχουν Έδρα Σπαρτιατικών σπουδών να συνδέσουν τις δραστηριότητες και το ερευνητικό τους έργο με την Λακωνική πρωτεύουσα.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Διευθυντής του Φιλοσοφικού Ινστιτούτου κ. Απόστολος Πιερρής και στενός φίλος του Δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *