Ο Δήμας μιλά για την επίσκεψη στο Ισραήλ

 Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ,έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,και Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μετά την τριήμερη επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Ακολουθεί η συνέντευξη¨     

Ποιό ήταν το αντικείμενο της επίσκεψής σας στο Ισραήλ?

Ήταν Πρωθυπουργική αποστολή. Είμασταν έξι υπουργοί και δύο υφυπουργοί και συζητήσαμε για τις συνολικές διμερείς σχέσεις .     Από ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εθνικής άμυνας, επενδύσεων, τουρισμού, ανάπτυξης, έρευνας και καινοτομίας,τα πάντα, όλες γενικά οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.    

Συζητήθηκαν επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών?

Βεβαίως, σε όλους τους τομείς όπως σας είπα και ειδικά στο κομμάτι της έρευνας και της καινοτομίας, γιατί το Ισραήλ είναι πολύ ανεπτυγμένο, έγινε δε μία εκτενέστερη συζήτηση, με πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, και υπάρχει μεγάλο μεγάλο ενδιαφέρον.    Θεωρούμε ,ότι πήγε πάρα πολύ καλά η συνάντηση , και πράγματι υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον από πολλές επιχειρήσεις,να επενδύσουν στην Ελλάδα και από ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο Ισραήλ, και προσπαθούμε να  δούμε πως μπορούμε να καταφέρουμε επιπλέον την σύσφιξη των σχέσεων δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο.   

Ποιές προτάσεις έγιναν από εσάς προσωπικά?

Εμείς αυτό που προτείναμε ήταν μια μία διμερή διακρατική συμφωνία, στο κομμάτι της έρευνας και της καινοτομίας, να κάνουμε περισσότερα κοινά εγχειρήματα, πιο πολλές προσκλήσεις για ερευνητικά και επιχειρηματικά project.    Ήδη μιλήσαμε με την αρμόδια αρχή του Ισραήλ, και θα ξεκινήσουμε να βγάλουμε κάποιες κοινές ερευνητικές προτάσεις.     Δηλαδή ερευνητικά ιδρύματα ή πανεπιστήμια και επιχειρήσεις,μεταξύ των δύο χωρών, θα μελετάνε από κοινού κάποια θέματα έρευνας και ανάπτυξης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *